Werf: Jachtbouw de Alm

in Nieuwendijk

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Jachtbouw de Alm".

Algemeen

De werfcode is: =Alm-Nieuwendijk
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Nieuwendijk.

Er staan 9 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 8 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk jachten.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1978.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1987.

Bijzonderheden

Uit de website van het huidige (2019) bedrijf: "In 1987 werden de bedrijfsactiviteiten verplaatst naar een loods van 40 x 15 m in de Beatrixhaven in Werkendam. De onophoudelijke groei van het bedrijf zag het echter opnieuw zijn thuisbasis ontgroeien en een nieuwe verhuizing in 1999 bracht het bedrijf naar een nieuw 30 x 30m-pand op het Steurgat."
Er zijn echter alleen metingen bekend van de werf uit Nieuwendijk.

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!