Werf: Zand- en Grindbedrijf De Beijer

in Leuth

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Zand- en Grindbedrijf De Beijer".

Algemeen

De werfcode is: =Beijer-Leuth
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Leuth (Bij Nijmegen.).

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk baggermaterieel, pontons en/of werkvaartuigen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1976.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1976.

Bijzonderheden

Net als veel natte aannemers bouwde dit bedrijf kennelijk af en toe eigen materiaal. In dit geval één meting, van een zandzuiger (A24049N).

De Beijer is in 1956 opgericht door Wil de Beijer in Arnhem. Het bedrijf bestaat nog, thans als De Beijer Groep BV. Het hoofdkantoor lag eerst in Arnhem, toen in Kekerdom, thans in Dodewaard.

Leuth ligt (aan een grindgat) tussen Erlecom en Kekerdom, aan de Waal bij Nijmegen.

(JS, okt. 2019)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!