Werf: Scheepswerf Boot

in Lemmer

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Scheepswerf Boot".

Algemeen

De werfcode is: =Boot-Lemmer
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Lemmer.

Er staan 13 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 6 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde (althans voor de Nederlandse markt) hoofdzakelijk duwbakken en LASH-bakken.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1971.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1973.

Deze werf is een vervolg op de werf Scheepsbouw Lemmer VOF in Lemmer.

Bijzonderheden

De wervenlijst van Binnenvaarttaal weet (bijna) de exacte data: 24-5-1971 - najaar 1976. Voortzetting van Scheepsbouw Lemmer N.V., dependance van Boot in Alphen a/d/ Rijn.

13 metingen, waarvan 5 eerste metingen. Duwbakken.

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!