Werf: N.V. M.G.F. Dekker

in Sliedrecht

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "N.V. M.G.F. Dekker".

Algemeen

De werfcode is: =Dekker-Sliedrecht
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Sliedrecht.

Er staan 3 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 2 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk baggermaterieel, pontons en/of werkvaartuigen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1950.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1964.

Bijzonderheden

Een bagger- en aannemingsbedrijf dat kennelijk een aantal eigen schepen heeft gebouwd.
Twee vestigingen waar volgens de metingen incidenteel schepen gebouwd zijn, in IJzendoorn (Gld) en Sliedrecht. Het is niet helemaal duidelijk of de twee bedrijven toen ook al onder eenhoofdige leiding waren: in Sliedrecht wordt als naam gebruikt "N.V. M.G.F. Dekker", in IJzendoorn is de naam "N.V. M.G.F. Dekker Azns". Toch een andere Dekker?
De schepen in Sliedrecht zijn gebouwd tussen 1950 en 1964 (totaal 3 metingen), die in IJzendoorn tussen 1966 en 1968 (eveneens 3 metingen).
Het hoofdkantoor van de huidige Dekker Groep staat in IJzendoorn. Het is denkbaar dat de laatste drie schepen eveneens gebouwd zijn in Sliedrecht, maar geregistreerd zijn in IJzendoorn.
Toch eens uitzoeken! Voorlopig beschouw ik ze als twee werven en rubriceer de schepen onder "zelfbouw". (JS, augustus 2019)

Bestaat nog steeds als Dekker Groep. Helaas niets over de historie te vinden.

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!