Werf: Van Duijvendijk Dokmaatschappij B.V. (RDM-1)

in Rotterdam

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Van Duijvendijk Dokmaatschappij B.V. (RDM-1)".

Algemeen

De werfcode is: =Duijvendijk-Rotterda
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Waalhaven, Pier 8, Ophemertstraat 98 in Rotterdam (Inclusief Heijplaat en Pernis.).  
(De positie op het kaartje is bij benadering.)

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk zeeschepen, maar ook wel binnenvaartschepen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1986.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1986.

Bijzonderheden

Deze werf is volgens het boek van J. van Duivendijk een voortzetting van Van Duijvendijk en Van Overbeek in Delfshaven, maar die duiken later zelfstandig weer op als DenO. Hoe dan ook, in het boek krijgt deze werf de code RDM-1. De werf heeft bestaan van 1981 - 2004. Het was meer een reparatiewerf an een nieuwbouwwerf, maar wel degelijk een serieus bedrijf met rond het jaar 2000 80 man in vaste dienst.

Slechts één meting, van een elevatorbak uit 1986.

(JS, maart 2020)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!