Werf: Gebr. Van Grevenstein

in IJsselmonde

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Gebr. Van Grevenstein".

Algemeen

De werfcode is: =Grevenstein-IJsselmo
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Bovenstraat Nummer onbekend maar aan de even zijde, ter hoogte van de huidige Brienenoordbrug. in IJsselmonde.  
(De positie op het kaartje is bij benadering.)

Er staan 6 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 5 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf was niet gespecialiseerd in één soort vaartuigen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1930.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1956.

Later is de werf overgenomen of opgevolgd door de werf Van Grevenstein's Scheepswerf N.V. in Krimpen aan de Lek.

Bijzonderheden

Deze werf is in 1961 verhuisd naar Krimpen aan de Lek, in verband met de aanleg van de Van Brienenoordbrug (zie Grevenstein-KrimpenL) De werf in Krimpen aan de Lek bestaat in 2019 nog steeds.

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!