Werf: Fa. W. van Hattum en Zn.

in Zaltbommel

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Fa. W. van Hattum en Zn.".

Algemeen

De werfcode is: =Hattum-Zaltbommel
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Zaltbommel.

Er staan 3 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 2 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk baggermaterieel, pontons en/of werkvaartuigen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1959.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1969.

Bijzonderheden

Drie metingen, twee schepen: een profielzuiger uit 1959 en een ponton uit 1969. Verder niets over terug te vinden.

Is dit de Van Hattum van Van Hattum en Blankevoort? Het gebeurde wel vaker dat aannemers in slappe tijden hun eigen materieel bouwden. Er is niets over terug te vinden in de literatuur.

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!