Werf: N.V. v/h A. Hofman

in Haarlem

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "N.V. v/h A. Hofman".

Algemeen

De werfcode is: =Hofman-Haarlem
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Haarlem (Exclusief Schoten (thans Haarlem-Noord).).

Er staan 2 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk baggermaterieel, pontons en/of werkvaartuigen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1962.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1962.

Bijzonderheden

Dit is vrijwel zeker geen werf, maar de eigenaar. BV Maatschappij tot Aanneming Van Waterbouwwerken voorheen A. Hofman is een bedrijf in de civiele aannemerij. Het is in 2015 ontbonden.

Twee metingen van dezelfde onderlosser. De meters hebben kennlijk de foutieve verwijzing van elkaar overgenomen.

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!