Werf: Huisman

in Meppel

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Huisman".

Algemeen

De werfcode is: =Huisman-Meppel
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Meppel.

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 0 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

Het is niet bekend of de werf een specialisatie had.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1904.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1904.

Bijzonderheden

Deze "werf" komt in maar één meting voor (A8199N). Een eerdere meting van hetzelfde schip zegt echter niets over de naam van de werf, maar dat het schip in Zwartsluis is gebouwd. Omdat de werf verder niet is thuis te brengen noem ik Huisman (die expliciet in de meting genoemd wordt) toch op.

De redacteur van de metingen heeft hier later bijgeschreven: "Huisman was geen werf in Meppel maar een motorenfabriek. Waarschijnlijk is de hermeting uitgevoerd wegens motorisering van het schip. Zie oude meting voor bouwwerf."

(JS, nov. 2019)

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!