Werf: Motoren en Machinefabriek Kinderdijk

in Krimpen aan de Lek

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Motoren en Machinefabriek Kinderdijk".

Algemeen

De werfcode is: =Kinderdijk-KrimpenL
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Krimpen aan de Lek.

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf was niet gespecialiseerd in één soort vaartuigen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1964.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1964.

Bijzonderheden

Slechts één motorvlet gemeten. Gebouwd voor eigen gebruik?

Over dit bedrijf is heel weinig terug te vinden. Het is vrijwel zeker niet hetzelfde bedrijf als Bolnes in Krimpen aan de Lek. (Ook daar zijn naam en plaats niet congruent ;-) maar dat lijkt de enige overeenkomst. (JS, sept 2019)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!