Werf: L. Mulder

in Martenshoek

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "L. Mulder".

Algemeen

De werfcode is: =LMulder-Martenshoek
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Martenshoek.

Er staan 2 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk binnenschepen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1918.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1920.

Bijzonderheden

Lucas Mulder. Slechts 2 schepen van deze werf gemeten. Volgens de wervenlijst van de Ver. De Binnenvaart 1909 - 1922, daarna Mulder & Suurmeijer.

Volgens een wat cryptische entry in het register varend erfgoed vanaf 1909 in Martenshoek. Daarvoor zou deze zelfde Lucas Mulder in Stadskanaal een werf gehad hebben. Hij zou in Martenshoek de werf van Boerma overgenomen hebben. Dat verhaal kan niet kloppen want beide werven Boerma zijn doorgegaan tot tenminste 1922 (JS, okt. 2019)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!