Werf: Lasco Staalbouw B.V.

in Sliedrecht

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Lasco Staalbouw B.V.".

Algemeen

De werfcode is: =Lasco-Sliedrecht
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Molendijk 102 in Sliedrecht.  

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk baggermaterieel, pontons en/of werkvaartuigen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1963.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1963.

Andere namen voor deze werf

Afgezien van overduidelijke schrijffouten en misinterpretaties komen we in de metingen de volgende namen voor de werf tegen:

Bijzonderheden

Slechts één meting (R28297N) van een demontabele snijkopzuiger. Toch is het heel wel mogelijk dat deze door Lasco gebouwd is, want het (huidige) bedrijf maakt onderdelen voor de bagger-industrie.

Ik citeer de website van het huidige bedrijf: 'Lasco Staalbouw b.v. te Sliedrecht, is een in 1961 opgericht familiebedrijf,
dat in de loop van de jaren is gegroeid van 1 romneyhut naar 4 constructie loodsen en 3 opslagloodsen met een totaal vloeroppervlakte van meer dan 3500 vierkante meter.
Verder beschikken wij over een eigen aanlegkade aan de Beneden-Merwede, op het bekende "Plaatje van Volker". '

(JS, juni 2020)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!