Werf: Fa. Mulder en Rijke

in IJmuiden

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Fa. Mulder en Rijke".

Algemeen

De werfcode is: =MulderRijke-IJmuiden
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Loggerstraat 20, 22 en 24 en Industriestraat 49 in IJmuiden.  
(De positie op het kaartje is bij benadering.)

Er staan 7 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 6 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk open vaartuigen (sloepen e.d., geen jachten).

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1965.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1977.

Bijzonderheden

Hoofdzakelijk sloepen en werkboten. Later een lijn jachten onder de naam "Oranjebloesem". De beroemd Takebora van Hans Maurenbrecher was een Oranjebloesem. Is rond 2000 overgenomen door Damen, maar al snel weer doorverkocht aan een Noors bedrijf Umoe Schat-Harding.

Heeft enige jaren een zusterbedrijf gehad in Lemmer

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!