Werf: Jachtwerf Neptunus B.V.

in Aalst

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Jachtwerf Neptunus B.V.".

Algemeen

De werfcode is: =Neptunus-Aalst
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Veerdam 1 5308 JH Aalst in Aalst.  

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk jachten.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1977.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1977.

Bijzonderheden

Dit is een dochter- of zusterbedrijf van Jachtwerf Neptunus in Hardinxveld-Giessendam (zie Neptunus-Hardinxv). Slechts één meting voor deze vestiging, maar en een tijdlang een grote jachtwerf geweest.

Dit bedrijf is in 1972 begonnen. Bestaat nog steeds, thans als Neptune Marine. Nog steeds in Aalst en in Hardinxveld.

Ik behandel de twee werven in Aalst en in Hardinxveld-Giessendam als aparte lemma's. Het zijn immers twee verschillende werven, al zijn ze onder hetzelfde management.

(JS, maart 2020)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!