Werf: Aannemingsbedrijf Oosterwijk B.V.

in Rotterdam

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Aannemingsbedrijf Oosterwijk B.V.".

Algemeen

De werfcode is: =Oosterwijk-Rotterdam
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Rotterdam (Inclusief Heijplaat en Pernis.).

Er staan 3 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 3 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk baggermaterieel, pontons en/of werkvaartuigen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1962.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1967.

Bijzonderheden

Oosterwijk was een zand- en grindleverancier. Hij is bekend van het bedrijf "Boele en Oosterwijk". Maar eind jaren vijftig is dat bedrijf gesplitst en is Oosterwijk alleen verder gegaan. Zoals zoveel baggeraars bouwde hij kennelijk eigen materiaal - of liet het bouwen in regie. De twee verschillende bouwplaatsen wijzen op het laatste. Ik ben zo vrij om de zandzuiger die in 1960 in Rotterdam gebouwd is en de dekschuit die in 1967 in Lekkerkerk gebouwd is bijeen te vegen. (JS, okt. 2019)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!