Werf: Wed. A. van Suijlekom

in Oosterhout

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Wed. A. van Suijlekom".

Algemeen

De werfcode is: =Suijlekom-Oosterhout
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Oosterhout.

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

Het is niet bekend of de werf een specialisatie had.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1890.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1890.

Bijzonderheden

Slechts één meting (Zb410N) van deze werf, van een open aakje uit 1890. Mijn eerste reactie was deze meting onder de Wed. A. van Suijlekom in Drimmelen (werfcode: =Suijlekom-Drimmelen) te zetten, maar die werf is pas in 1898 opgericht. De wervenlijst van de Binnenvaarttaal noemt deze werf (helaas zonder bronvermelding): "G. v. Suijlekom, Oosterhout. van voor 1888 tot minstens 1917 zou daar een werf van Van Suijlekom geweest zijn." Verder kan ik er niets over vinden. Toch maar opgevoerd als aparte werf.
(JS, dec. 2019)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!