Werf: Rotterdams Scheepsreparatiebedrijf B. Teeuwen C.V.

in Rotterdam

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Rotterdams Scheepsreparatiebedrijf B. Teeuwen C.V.".

Algemeen

De werfcode is: =Teeuwen-Rotterdam
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Nesserdijk in Rotterdam (Inclusief Heijplaat en Pernis.).  
(De positie op het kaartje is bij benadering.)

Er staan 3 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde (althans voor de Nederlandse markt) hoofdzakelijk duwbakken en LASH-bakken.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1954.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1966.

Bijzonderheden

De naam Teeuwen was een bekende naam in de Rotterdamse haven - en speciaal rond de werven. Er is voor W.O. II een C. Teeuwen verbonden geweest aan de Rotterdamsche Scheepswerf Maatschappij (RSWM)aan de Nesserdijk. Later was er een Cornelis Teeuwen aandeelhouder in de IJsselwerf in Capelle aan de IJssel. En dit is dus een werf met de naam B. Teeuwen. Ook aan de Nesserdijk. Is het een voortzetting van de RSWM?

Drie metingen. Eén bij Teeuwen gebouwd vaartuig, de duwponton Lastdrager 6 (meting R34882N) is nog steeds in de vaart.

De werf bestaat in 1976 nog steeds, er is een foto uit dat jaar van een schip op de werf in het Rotterdams Stadsarchief.

(JS, maart 2020)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!