Werf: Terneuzensche Scheepsbouw Maatschappij, vestiging Hansweert

in Hansweert

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Terneuzensche Scheepsbouw Maatschappij, vestiging Hansweert".

Algemeen

De werfcode is: =Terneuzen-Hansweert
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Hansweert.

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 0 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

Het is niet bekend of de werf een specialisatie had.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1956.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1956.

Deze werf is een vervolg op de werf N.V. Scheepswerf Zeeland, H.J. van Beekum in Hansweert.

Bijzonderheden

Volgens de inleiding op het archief: "In 1954 nam de TSM de werf 'Zeeland' te Hansweert over, om de concurrentie in de naaste omgeving uit te schakelen en om personeel aan te kunnen trekken voor de eigen werf."

Er is daarna slechts één schip gemeten op deze werf, een dekschuit.

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!