Werf: Van Vliet

in Nijmegen

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Van Vliet".

Algemeen

De werfcode is: =Vliet-Nijmegen
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Nijmegen.

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk binnenschepen.

Bijzonderheden

Slechts één meting (Ah869N) voor deze werf, een stalen zeilaak van 18,60 m.
Dick de Jong over het ontstaan van Scheepswerf De Merwede:
"Christiaan van Vliet, geb. te Nieuw Lekkerland, pachtte in 1901 te Hardinxveld een stuk uiterwaard van de Staat.
Deze man was werfbaas op de werf "De Ooij" van Wiegerink en Co. te Nijmegen." Dat lijkt er meer op, maar ik kan natuurlijk niets bewijzen ...
(JS, dec. 2019)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!