Werf: Ceuvel Volharding B.V.

in Amsterdam

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Ceuvel Volharding B.V.".

Algemeen

De werfcode is: =CeuvelVolh-Amsterdam
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Papaverweg 4 Amsterdam Noord in Amsterdam.  

Er staan 7 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 5 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk binnenschepen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1971.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1980.

Deze werf is een vervolg op de werf Scheepswerf en Machinefabriek Volharding in Amsterdam.

Bijzonderheden

Dit is de samenvoeging van Scheepswerf Volharding en N.V. Scheepswerf en Machinefabriek Weduwe J.L. Ceuvel (Ceuvel2-Amsterdam) Volgens de website Geschiedenis van Amsterdam Noord: "De Ceuvel-Volharding was groot onder de kleine werven en klein onder de grote, en kon het hoofd niet langer boven water houden. Bovendien wilde de gemeente een brug [de brug voor de straat Ridderspoor over het Johan van Hasseltkanaal, JS] bouwen waardoor de locatie onbereikbaar zou worden voor schepen. Na 80 jaar sloot de werf in 2000 haar deuren."

Thans (2019) is het terrein "[...] De Ceuvel is een prijswinnende, duurzame broedplaats voor creatieve en sociale ondernemers [...]" Ja-ja.

(JS, dec. 2019)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!