Werf: Scheepswerf Volharding F. Geertman en Zn

in Zwartsluis

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Scheepswerf Volharding F. Geertman en Zn".

Algemeen

De werfcode is: =Geertman-Zwartsluis
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Het Bosch 12, 8064 PM Zwartsluis in Zwartsluis.  
(De positie op het kaartje is bij benadering.)

Er staan 17 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 5 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk binnenschepen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1957.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1965.

Deze werf is een vervolg op de werf Werf Volharding H. en D. de Goede in Zwartsluis.

Bijzonderheden

Deze werf bestaat nog in 2019.

Deze werf is een vervolg op de wef van De Goede in Zwartsluis. Daar komt ook de naam Volharding vandaan. Geertman had eerder een werf gehuurd in Dedemsvaart. Merkwaardig genoeg werd daar ook de naam De Volharding opgeplakt. Misschien in retrospectief ?(JS)

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!