Werf: Tans Metaalconstructie NV

in Krimpen aan den IJssel

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Tans Metaalconstructie NV".

Algemeen

De werfcode is: =Tans-KrimpenIJ
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Parallelweg 9 2921LE Krimpen aan den Ijssel in Krimpen aan den IJssel.  

Er staan 2 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk sleep- en duwboten.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1959.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1959.

Deze werf is een vervolg op de werf N.V. B. Tans & Zonen Scheepsbouw en Transport Mij. in Rotterdam.

Bijzonderheden

Vervolg op de werf van Tans aan de Honigdijk in Rotterdam. Zie aldaar (=Tans-Rotterdam). Op deze vestiging één sleepboot, waarvan twee metingen.

Dit bedrijf bestaat nog en heeft volgens de KvK de volgens activiteiten: "De uitoefening van het metaalverwerkings-, constructie-, montage-, scheepsbouw- en scheepsreparatiebedrijf, het ontwerpen en maken van tekeningen en bestekken, het handeldrijven in technische artikelen, zomede al hetgeen met het bovenstaande verband houdt of daaraan bevorderlijk kan zijn".

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!