Werf: N.V. Timmer's Scheeps- en Jachtwerf

in Delft

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "N.V. Timmer's Scheeps- en Jachtwerf".

Algemeen

De werfcode is: =Timmer-Delft
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Rotterdamseweg 404-406 in Delft (N.B.: voor Vrijenban: zie aldaar.).  

Er staan 131 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 72 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk binnenschepen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1938.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1972.

Later is de werf overgenomen of opgevolgd door de werf Scheepswerf Huis te Rivier van de Firma G.Timmer en Zn. in Schiedam.

Bijzonderheden

Is een voortzetting van Scheepswerf G. Timmer in Schiedam.

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!