Werf: Volharding

in Maassluis

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Volharding".

Algemeen

De werfcode is: =Volhard-Maassluis
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

De werf bevond zich in Maassluis.

Er staan 1 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 1 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk binnenschepen.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1900.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1900.

Later is de werf overgenomen of opgevolgd door de werf Scheepswerf H. de Haas, 'Zorg en Vlijt' in Maassluis.

Bijzonderheden

Slechts één meting bekend (A307N), maar toch was dit een echte werf.

Op de website van de Historische Werf Zorg en Vlijt staat te lezen: "De in 1868 door A.E. Maas opgerichte werf 'De Toekomst', met twee hellingen ten westen van de kerktoren, werd in 1894 verkocht aan A.J. v.d. Paauw. De naam veranderde in 'Volharding'. In 1911 kocht de heer Parre deze werf en in 1932 nam Henk de Haas ook deze werf over."

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!