Werf: Van der Werff en Visser Scheepswerf

in Irnsum en Oude Schouw

Deze pagina geeft bijzonderheden over deze werf. Als u de pagina gelezen hebt kunt u hem sluiten. U komt dan terug op de detailpagina over het schip.

Toelichting

Er ging in de metingen nog al eens iets fout bij het overnemen van de werfnaam: vaak kregen de scheepsmeters de naam van de werf niet te zien maar werd die verteld door de schipper of de eigenaar. De meters schreven op wat ze dachten te horen.
Bovendien was het handschrift van de meters niet altijd even duidelijk, dus bij het digitaliseren van de scheepsgegevens ging ook nog wel eens wat mis. We hebben getracht de naam van de werf te achterhalen zoals die door de werf zelf het vaakst gebruikt werd. In dit geval dus: "Van der Werff en Visser Scheepswerf".

Algemeen

De werfcode is: =WerffVisser-Irnsum
Desgewenst kunt u alle metingen van schepen van deze werf inzien, onafhankelijk van de spelling die in de metingen voor de werf gebruikt is.

Het adres van de werf was Wjitteringswei 3 9011 WJ Jirnsum in Irnsum en Oude Schouw.  

Er staan 2 metingen voor deze werf in de database. Daarvan zijn er 2 eerste (of enige) metingen, dus met redelijke zekerheid unieke schepen.

De werf bouwde hoofdzakelijk jachten.

Het eerste bouwjaar (dus niet meetjaar!) dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1988.

Het laatste bouwjaar dat in de metingen voor de werf vermeld wordt is 1989.

Deze werf is een vervolg op de werf Jachtbouw van der Werff en Visser in Gorredijk.

Bijzonderheden

1985 - 2004
Voortzetting van Van der Werff en Visser uit Gorredijk. Dat bedrijf bouwde hoofdzakelijk jachten, in Irnsum werden ook binnenvaartschepen gebouwd. Deze werf zat op het terrein de voormalige werf van Nugteren. In 2004 faiilliet, het terrein is toen deels overgenomen door De Boarnstream.

Literatuur en bronnen

Aanvullingen?

Aanvullingen en verbeteringen zijn altijd welkom! E-mail ze naar wervenlijst[at]s2ho.nl
Vervang [at] door een apestaartje (@). Zo krijgen wij beduidend minder spam!